Search found 24 matches

by neonbeef
Sun Aug 11, 2019 9:27 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

Also, is this something I need to be concerned with (diode protection for the E4OD)? I did have it rebuilt and toughened and built for a 1995 (the tranny pack on the transmission). Re: Best strategy/calibration for Way1 eec https://eectuning.org/forums/viewtopic.php?f=2&t=21021&p=119499&hilit=WAY1&s...
by neonbeef
Sun Aug 11, 2019 3:23 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

Alright. It still runs good without the MAF. I tested it; there are four wires. "A" is supply, which reads 12 volts. "B" is the normal ground, which reads 12 volts. "C" is the ECM ground, which also reads 12 volts. "D" is the signal from the MAF. When it is plugged in (through the data logger), I ca...
by neonbeef
Sun Aug 11, 2019 10:52 am
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

It is now timed correctly at 10 degrees without the spout. However, there has been a very interesting development; the engine runs great as long as the MAF isn't plugged in. It's a four wire. I will try to test it today. But, even if it tests fine, I may replace it. And, yes, it is a new one (it cam...
by neonbeef
Sat Aug 10, 2019 12:40 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

Good Afternoon All: So, true dual exhaust is on. The HEGO is in the driver's side long tube exhaust manifold as there is no crossover. Going to dial in the timing today. We did it last week, after working on the interior. However, I forgot to take out the timing spout to set it at 10 degrees. But, I...
by neonbeef
Fri Jul 26, 2019 9:39 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: 1992 Ford F150 - Weird Distributor Issue - Doesn't Run
Replies: 3
Views: 448

Re: 1992 Ford F150 - Weird Distributor Issue - Doesn't Run

Hello cgrey8, I have no idea how the dizzy got moved 180 degrees. And, yes, moved the plug wires back to where they needed to be. It was easier to move the plug wires (thinking it was going to be one or two moves tops) because of the placement of the fuel line. Just kept going with it. No oil pump s...
by neonbeef
Fri Jul 26, 2019 10:22 am
Forum: Hardware Discussions
Topic: 1992 Ford F150 - Weird Distributor Issue - Doesn't Run
Replies: 3
Views: 448

1992 Ford F150 - Weird Distributor Issue - Doesn't Run

More travails, people, more travails. I will highlight the problem in the paragraph below for those of you who want to get right to it. But, I think that a little background information will be helpful. I'm pretty sure I have a mechanical problem, and it revolves around the distributor, but isn't th...
by neonbeef
Tue Jul 02, 2019 7:06 am
Forum: Hardware Discussions
Topic: WAY1 - Where Should the O2 Sensor Go?
Replies: 3
Views: 553

Re: WAY1 - Where Should the O2 Sensor Go?

Hello Cgrey8: I just picked up a beautiful '92 Flareside Nite edition (guy has had it for 17 years and had it professionally repainted and lifted 4 inches, but never got to putting in the reman engine, so off the road for those years) and noticed the original O2 sensor was in a crossover right after...
by neonbeef
Sat Jun 29, 2019 5:02 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: WAY1 - Where Should the O2 Sensor Go?
Replies: 3
Views: 553

WAY1 - Where Should the O2 Sensor Go?

Hello All: Just a quick hardware question; with the WAY1 calibration, where should the O2 sensor (HEGO) be placed? I know that most would recommend it go on the driver side long tube header. However, I am wondering if it could go down as far as the "H" pipe so that I would get readings from both eng...
by neonbeef
Thu Jun 20, 2019 9:54 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

Hello All: Another update. My son and I had a chance to work on it today. The leak turned out to be coming from the most rearward, driver's side, intake manifold bolt. It's a Edelbrock 3881 5.8L truck intake. First, however, we took off the intake (upper and lower) and re torqued the bolts. But the ...
by neonbeef
Tue Jun 18, 2019 8:38 pm
Forum: Tuning the EEC....
Topic: Calibration for Bosch Green Giant 0250155968 Injectors
Replies: 5
Views: 839

Re: Calibration for Bosch Green Giant 0250155968 Injectors

Hello EDS50, I am checking with Fiveology Racing, where I purchased them. He said he thinks he can get the data. I know I'll have to dial it in, but it's nice to have a close starting point. The spec sheet is from Muscle Motors, but it is for the 0 250 150 558, and NOT the 0 250 155 968 as listed at...
by neonbeef
Tue Jun 18, 2019 9:54 am
Forum: Tuning the EEC....
Topic: Calibration for Bosch Green Giant 0250155968 Injectors
Replies: 5
Views: 839

Calibration for Bosch Green Giant 0250155968 Injectors

Hello Everyone, I am looking for the calibration for the Bosch Green Giant injectors # 0 250 155 968. What seems to be floating around the internet is the data for the 0 250 150 558 (Muscle Motors must have copied the wrong data sheet, or figured it was close enough). 0280155968cs.jpg It looks like ...
by neonbeef
Tue Jun 18, 2019 9:37 am
Forum: Tuning the EEC....
Topic: Engine runs rich with just MAF and Injector parameters entered
Replies: 6
Views: 2157

Re: Engine runs rich with just MAF and Injector parameters entered

Resurrecting a dead thread because I caught an error. Kingfish, the injector data you are using is incorrect. That is for the 0 250 150 558. I have seen this floating around the internet as well. However, the data sheet from Motors looks like it was copied, exactly, from here: https://performancepar...
by neonbeef
Sun Jun 16, 2019 5:16 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

Hello All: Just wanted to update everyone. So, not seeing the PIP was a distributor issue. I was using an MSD 8578, which will not work. So, I went back to the original distributor. Somehow, the distributor was 180 degrees off. The only thing I can think of is that sometime after the dyno test, some...
by neonbeef
Sun Jun 09, 2019 10:26 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

Hello jsa,

Have you heard of this before?

I will call MSD tomorrow to see what their solution is, or I'd they think it's possible. I believe I am on the right path.
by neonbeef
Sun Jun 09, 2019 7:39 am
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

I am using purple and brown wires from the left side of the box. I wonder if I should use the white wire to hook up to the distributor plug. Maybe the EEC cannot see the signal.
by neonbeef
Sun Jun 09, 2019 7:32 am
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

I wonder if it has to do with the MSD 6A. Is it not seeing the PIP? It is sparking when it is supposed to.
by neonbeef
Sat Jun 08, 2019 5:33 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

Hello: I redid it. I opened the strategy from sailorbob (Derek) and then opened the standard WAY1 calibration file (which I have attached). Then, I uploaded, or wrote, it to the Quarterhorse. This is my new datalog. It shows no readings from the MAF, or fuel injector pulse width. LAMBSE at 14.64, so...
by neonbeef
Fri Jun 07, 2019 1:43 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

Thanks, cgrey8, Between you, and Derek (i.e., sailorbob), I have a pretty good feel on this now. It is a GIGO issue (Garbage-In-Garbage-Out). The values, if they were in the correct range would likely not change much as I was only cranking for about 8 seconds, or so. Remember, it won't start because...
by neonbeef
Wed Jun 05, 2019 2:46 pm
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

Re: No Signal To Fuel Injectors

Hello: I attached the file of the datalog. do you detect RPMs when the engine is turning over? Yes. TAG:N 6139.75/N_BYTE 336 Is there any indication that the engine is being cranked via flags? Yes (see attached file) Do you get any MAF values? Yes. MAF 15791 KG per Hour/VMAF 11.943 volts Are there a...
by neonbeef
Sat May 25, 2019 11:57 am
Forum: Hardware Discussions
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 19
Views: 1853

No Signal To Fuel Injectors

Hello All: I am not getting a signal to my fuel injectors. This is a new project using a AHACB strategy from Sailor Bob. The truck uses the Fiveology Racing Stage 2 (reman EEC IV PCM/76mm MAF/Overlay Harness). It uses an MSD 6A ignition box. I have not started the truck yet as I have had some issues...
by neonbeef
Sat May 25, 2019 11:53 am
Forum: Tuning the EEC....
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 2
Views: 484

Re: No Signal To Fuel Injectors

Does anyone have a clue?
by neonbeef
Fri May 17, 2019 4:18 pm
Forum: Tuning the EEC....
Topic: No Signal To Fuel Injectors
Replies: 2
Views: 484

No Signal To Fuel Injectors

Hello All: I am not getting a signal to my fuel injectors. This is a new project using a AHACB strategy from Sailor Bob. The truck uses the Fiveology Racing Stage 2 (reman EEC IV PCM/76mm MAF/Overlay Harness). It uses an MSD 6A ignition box. I have not started the truck yet as I have had some issues...
by neonbeef
Sat Apr 27, 2019 11:12 am
Forum: Lounge
Topic: Hello - New Member
Replies: 0
Views: 456

Hello - New Member

Good Morning All: I look forward to learning as much as I can from this site. You can see my vehicle specs below my signature. It's a father/son project. My son is an excellent painter and good at everything on vehicles with the exception of building engines. This is what he wants to do, so I am tak...